Szentháromság-templom

Az okiratok a 14. században Szent György-templomként írják le, de 1700-ban már csak a falairól tesznek említést. 1712-ben épült újjá barokk stílusban. 1757-ben két mellékhajóval bővítették. Tornyának érdekessége a sisak sarkain álló négy angyal-szobor.
A rokokó keretes főoltár 1750 körül készült, építményének kettős talapzata van. A korinthoszi oszlopok között négy szentet ábrázoló barokk szobor áll. A háromrészes párkány felett Szent György alakja látható. Oromzatán az angyalkák tartják a Niczky-család címerét. A főoltár alsó képén a Szentháromság és a mennybe felvett Boldogasszony megkoronázása, a felsőn a sátánt legyőző Szent Mihály látható.
A mellékoltár 1760-ból való, kilenc barokk szobor díszíti. A márvány Keresztelőkút és a felette látható rokokó fafaragás 1750 körüliek. Szintén ebből az időből való a rokokó húsvéti gyertyatartó.
A barokkos lendületű freskók és a rézdomborítású stációsorozat képei a 20. század elején készültek. A templomban sziklakápolna, valamint régi címeres síremlékek is találhatók.

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail