Kilenc e-bike töltőállomást telepít a megyei önkormányzat

Kilenc új e-bike állomás telepít a Győr-MosonSopron Megyei Önkormányzat a „SacraVelo – határon átnyúló kerékpáros zarándokutak hálózata a Duna térségében” című projekt keretében. Ezek egyike Győrben, a Baross út elején található. Az eszközt bárki ingyenesen igénybe veheti, csupán a saját töltőegységét kell vinnie.


Az átadón Németh Zoltán elmondta, az elektromos kerékpártöltők jelenleg újszerűnek számítanak, a jövőben viszont valószínűleg egyre nagyobb igény lesz rájuk. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat úttörő szerepet vállal az e-töltők terjesztésében azért, hogy ezzel is plusz lendületet adjon a megyei turizmusnak.

„A projekt ugyan a járvány előtti időszakban indult, ugyanakkor kerékpározás, mint turisztikai lehetőség napjainkban különösen is előtérbe került. Hiszen természeti környezetben, szabad levegőn kis távolságokat is be lehet járni kerékpárral, mely egyre felkapottabb szabadidős tevékenység. Ráadásul nem tömeges kikapcsolódási mód, hanem kisebb forgalmú utakon, a térség eldugottabb településeinek értékei is elérhetők a zarándokoknak. Ezért is reméljük, hogy a turisztikai ágazat újjáélesztésében nagy szerepe lehet az ehhez hasonló projekteknek”- hangsúlyozta a megye elnöke.

A megyei önkormányzat a projekt keretében 9 elektromos kerékpártöltő- ill. szerviz állomást létesít, egyenként mintegy 850.000 forint értékben. Lébényben, Győrben és Győrladaméron már kiépült az egyre népszerűbb, elektromos kerékpározást segítő töltőállomás, illetve további hat helyszínen (Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Vámosszabadi, Gönyű) pedig május elején vehetik igénybe a kerékpározók.

Az e-bike töltők telepítési helyszínei:
Győr, Megyeház tér
Győrladamér, Petőfi tér. 1., a Bóbita Óvoda előtt
Lébény, Templom tér 2.
Gönyű, Kossuth L. u. 93.
Csorna, Városi Művelődési Ház épületének ÉNY-i sarka
Kapuvár, Fürdő utca 42. melletti területen
Sopron, Lővér körút 82., Új Lővér Uszoda főbejárata mellett
Mosonmagyaróvár, Gorkij u. 1., UFM Aréna mögött
Vámosszabadi, Széchenyi utca, játszótér, Duna és Széchenyi u. találkozása, zöld terület

A „SacraVelo – határon átnyúló kerékpáros zarándokutak hálózata a Duna térségében” című projekt 2016-ban indult el a Győr-Moson-Sopron megye vezető partnerségével, valamint Komárom-Esztergom, Pozsony, Nagyszombat megyék és Szil és Bacsfa települések részvételével. Célja, hogy bemutassa a magyar-szlovák határ menti térség négy, Duna-menti megyéjének gazdag kulturális örökségeit és szakrális értékeit.

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail