A biztonságos kerékpározásra hívták fel a figyelmet

A Biztonság Hete program keretein belül a biztonságos kerékpározásra hívták fel a figyelmet, a rendőrség pedig „Kresz-feszt” néven tartott játékos vetélkedőt óvodásoknak és iskolásoknak a Leier City Center udvarán.


A Megyeháza téren lévő kerékpártöltő oszlopra Németh Zoltán, mint a Megyei Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság társelnöke és Dr. Urbán Zoltán László rendőr dandártáborok, megyei főkapitány egy matricát is elhelyezett a SacraVelo kerékpártöltő és -szerviz állomáson.

„Ez a matrica a kerékpár kötelező tartozékaira és a biztonságos rögzítésére hívja fel a figyelmet. Az ősz közeledtével ezeknek a biztonságos közlekedést és láthatóságot segítő eszközöknek különösen is nagy jelentősége van a csúszós utakon és az egyre nehezebb látási viszonyok között”- hívta fel a figyelmet Németh Zoltán. A megye elnöke elnöke azt is elmondta, hogy ezeken az eseményeken a szemléletformálás mellett a felvilágosítás, információadás is cél, hiszen sokan nincsenek tisztában az alapvető közlekedési szabályokkal sem.

Szabó Csaba rendőr őrnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztályvezető-helyettese azt részletezte, hogy a kerékpárosok biztonságos közlekedése és a helyes tárolás baleset- és bűnmegelőzési célokat szolgál, ezért a tájékoztató matricákat megye-szerte kihelyezik az e-bike töltőkre.

„A Balesetmegelőzési Bizottság idén is a Leier City Centerben rendezte meg a KRESZ-Fesztivált, amire közel 250 gyerek érkezett. A fiatalok érdekes, játékos programokon többek közt próbára tehették magukat a kerékpáros ügyességi pályán, megtapasztalhatták milyen az ujjlenyomat vétel, vagy lánglovagnak öltözve olthattak tüzet” – mondta el Rosta Roland rendőr őrnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára.
Emellett kipróbálhatták a katasztrófavédelem füstsátrát, a közreműködő cégeknél pedig a biztonságtechnikáról tanulhattak játékosan.

Fotó: Krizsán Csaba

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail