Kihelyezték a Sacra Velo-táblákat

Sikeresen lezárult a Sacra Velo projekt keretében a „Kerékpáros turisztikai infrastruktúra kiépítése Győr-Moson-Sopron megyében” tárgyú szerződés teljesítése.

A Sacra Velo projekt következő lépéseként megtörtént a kerékpáros zarándokútvonalak kijelölése. A megyében információs táblákat helyeztek ki és információs pontokat létesítettek, valamint pihenőhelyek is kialakítására kerültek.

Kerékpáros útvonalak táblás kijelölése 110 települést érint. A kivitelező többek között 93 db kerékpáros útirányjelző táblát, 894 db kerékpárosok haladási irányát jelölő és útvonal azonosító táblát, és 5 db „Kerékpárosok” veszélyt jelző táblát helyezett el. Ezek mellett a szakrális látnivalókat bemutató információs pontokat és a pihenőhelyet is táblák jelzik, 40 helyszínen.

Az információs pontokon 93 településen 139 térképes-információs táblán tájékozódhatnak a kirándulók az adott település szakrális emlékeiről. A tábla interaktív, hiszen a rövid leírás és térkép mellett QR-kódot is tartalmaz, melyet okostelefonnal beolvasva további információk lesznek elérhetők a Sacra Velo honlapján.

64 település 83 helyszínén kerékpáros pihenőhelyeket is létesítettek. Kialakításuk során kerékpáros- és környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartottak, hiszen a padok és asztalok mellett kerékpártámasz és legalább egy, 50 literes hulladékgyűjtő is hozzájárul a megálló kulturált használatához.

A „SacraVelo – Határon átnyúló kerékpáros zarándokutak hálózata a Duna térségében” című, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásával megvalósuló, SKHU/1601/1.1/013 azonosító számú projekt keretében a kivitelezést az Alfa Girod Forgalomtechnikai Kft. látta el.
A teljesítés összköltsége: bruttó 276 013,67 EUR.

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail